Kesäkurpitsareseptejä ei ole koskaan liikaa kasvukauden ollessa kiihkeimmillään eli ystävääni lainaten - nyt on kesäkurpitsahelvetti päällä. Resepti on Glorian Ruoka & Viini -lehden taattua laatua.
![]()  | 
| Ei paras kuva, mutta maku kyllä korvaa taiteellisen vaikutelman puutteet | 
Kesäkurpitsa-vuohenjuustopiiras
Ainekset
Pohja
3 dl                                                 vehnäjauhoja                                             ½ tl                                                 suolaa                                             125 g                                                 kylmää voita                                             1 tl                                                 valkoviinietikkaa                                             2 rkl                                                 kylmää vettä
Täyte
500 g                                                 kesäkurpitsaa                                             2 tl                                                 suolaa                                             250 g                                                 chèvre-vuohenjuustoa                                             1 dl                                                 kermaa                                             ½ tl                                                 mustapippuria myllystä                                             1–2 rkl                                                 sitruunatimjamia (tai timjamia ja ½ tl raastettua sitruunankuorta) Itse suosin tavallista tuoretta timjamia ja raastettua sitruunankuorta. 
Lisäksi
2 rkl                                                 hunajaa                                             2 rkl                                                 oliiviöljyä 
Valmistusohje
- Tee pohja. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Kuutioi voi ja nypi jauhojen joukkoon. Brittien keittiöjumalatar Delia Smith laittaa voin pakastimeen ja sitten raastaa sen jauhojen joukkoon isolla raastimella. Helpottaa nyppimistä eikä voi ehdi lämmetä. Kannattaa kokeilla.
 - Lisää etikka ja vesi. Pyöräytä taikinasta pallo, kääri se tuorekelmuun ja laita 30 minuutiksi jääkaappiin.
 - Pese ja kuivaa kesäkurpitsat. Viipaloi kurpitsat ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi juustohöylällä. Levitä viipaleet keittiöpyyhkeen tai leivinpaperin päälle. Ripottele suola kurpitsaviipaleille ja jätä suolatut viipaleet itkemään 30 minuutiksi.
 - Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (Ø 26 cm). Kauli taikina pyöreäksi levyksi jauhotetulla työpöydällä. Nosta levy kaulimen avulla vuokaan. Taputtele taikina pohjalle ja nosta taikinaa reunoilta ylös muutama sentti.
 - Sekoita vuohenjuusto, kerma ja pippuri kulhossa. Hienonna timjami ja sekoita täytteeseen. Levitä juustotäyte piiraspohjalle. Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla ja lado ne vuokaan limittäin. Valuta oliiviöljy ja hunaja pinnalle.
 - Paista piirasta 40–50 minuuttia, kunnes kurpitsat saavat väriä ja piirakka on kypsä. Tarjoa lämpimänä
 
![]()  | 
| Vasemmalla kesäkurpitsapiirakka ja oikealla perinteinen Quiche Lorraine | 

