Twiittejä käyttäjältä @PaiviLaaksomies

sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Suloinen aamiaisherkku - munahyytelöä!


Onhan se niin, että aamiaisen tekeminen pitäisi tapahtua nopeasti, teekuppi kourassa ilman sen kummempaa hifistelyä, mutta kun on aikaa, niin kannattaa kokeilla.


Munahyydyke (kolmelle tai kahdelle ahneelle)


4 luomumunaa
4 dl täysmaitoa
suolaa
valkopippuria
parmesaaniraastetta

Useimmiten teen tämän kolmesta munasta, jolloin maitoa käytän yhtä monta desiä. Jos on esimerkiksi pekonia kyljessä, kaksikin munaa riittää (kahdelle). 

Riko munien rakenne ja sekoita maitoon mausteiden kera. Tarkista että munan valkuaiset ovat kunnolla rikki, mutta älä vatkaa vaahdoksi. Tässä toimi mausteena jokin vahva kova juusto, joka on niin hienoksi raastettu, ettei uppoa pohjalle vaan sekoittuu massaan antaen ihanan lisäaromin.

Jos haluat yhden pannun aamiaisen, niin laita voidellun kulhon pohjalle haluamasi heppeet. Hyvä palvikinkku silputtuna, juusto ja pieneksi silputtu punainen paprika esimerkiksi toimivat hyvin.

Voitele uunivuoka voilla ja kaada massa vuokaan. Jotta saat oikein sileän lopputuloksen voit tehdä tämän siivilän läpi, mutta mieluummin miten vaan.

Herkun valmistuminen höyryuunissa 90 asteessa kestää ohuessa kulhossa noin 20 minuuttia.  Jos teet normiuunissa, niin sitten vesihauteessa noin puoli tuntia ja 175 astetta. Siis kiehuvaa vettä isompaan vuokaan, niin että se yltää ainakin puoleen väliin munahyydykeastiaa. 

Ilman vesihaudetta ei lopputulos ole silkinsileä, kuten pitää. Massassa ei saa olla kuplia, vaan sen pitää olla juuri hyytynyt, mutta ei kiehunut kuivaksi kuplamuoviksi. Kypsyyden voi tarkistaa tökkäämällä vaikka veitsi keskelle. Jos mitään ei tartu, niin hyvä on.

Joku tekee tätä kermaankin, mutta minun makuuni tulee liian rankkaa.