Twiittejä käyttäjältä @PaiviLaaksomies

tiistai 7. kesäkuuta 2016

Hyydytetty lohikakku ihan omaksi iloksi!

Hiukan sirompia ruusuja seuraavalla kerralla

Rakastan voileipäkakkuja!
 
Tämä versio onnistui aika hyvin, joten jos retroilu näiden vanhojen, taas trendikkäiden, kahvipöytäklassikoiden parissa kiinnostaa, niin anna mennä.
Kukkakimppukakkuihin en vielä sentään ole sortunut.



Pohja on juuri sopiva - hiukan makea, mutta ei liikaa.
 

Lohikakku (6 annosta)

18cm rengasvuoka

Pohja
50g sulatettua voita
5 maalaisleivän viipaletta
2 isoa viipaletta ruispaahtoleipää (reunat pois)

Täyte
150g kylmäsavulohta
150g lämminsavulohta
10 cm pätkä tuorekurkkua siemenet poistettuna
1/2 salotti- tai makeaa sipulia
tilliä
sitruunapippuria
suolaa jos tarpeen
150g tuorejuustoa
150g smetanaa (20% hapukoor)
2 rkl limetinmehua
1/2 limetin kuori raastettuna
3 liivatelehteä


Aja leipäviipaleet hienoksi teharissa, sulata voi ja sekoita leivänmurujen kanssa. Painele massa rengasvuoan pohjalle mahdollisimman tasaisesti ja laita jääkaappiin jähmettymään. Voit laittaa rengasvuoan pohjalle leivinpaperin helpottamaan siirtelyä.

Silppua kurkku ja sipuli pieniksi (3mm) kuutioiksi.  Sekoita keskenään tuorejuusto, smetana, kurkkusilppu, sipuli ja hyvin ohueksi raastettu limetin kuori.
Silppua lohet ja tilli pieneksi ja lisää massaan. Mausta ja mausta!
Kuumenna limetinmehu ja liuota siihen liotetut liivatelehdet. Sekoita massaan. Maista taas ja mausta jos tarpeen. 

Kaada täyte leipäpohjan päälle ja peittele kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Massa on hyydyttyään mielestäni niin kaunis, ettei sitä kannata liikaa peittää, vaan vain korostaa koristeilla. Tässä kakussa lohiruusukkeet olisivat saaneet olla pienemmät ja sirommat, mutta kyllä se Kohderyhmälle maistui.
 


Kuvahaun tulos haulle raastin
Hyvä työväline!
Itse käytän aina limetin ja sitruunan raastamisessa teräviä raastimia, jotka eivät oikeastaan raasta, vaan tekevät pikemminkin höyhenenkevyttä lastua.

Käytän myös paljon virolaisia hapukooreja, sillä ne ovat laadultaan aivan loistavia, ja rasvaprosentin voi itse valita. Eniten 10% ja 20% mukavan juoksevia versioita, jota käyn Viron herkut -kaupasta hamstraamassa. Jos näitä ei ole saatavillasi, niin korvaa omalla suosikkihapanmaitotuotteellasi. Normaali kotimainen smetana on liian tanakkaa tähän.