Twiittejä käyttäjältä @PaiviLaaksomies

keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Kesädillat - helppo ja herkullinen iltapala



Kun illalla tekee mieli jotain pientä suolaista, valmiit pehmeät tortillapohjat ovat erinomainen lähtökohta. Itse pidän niitä pakastimessa suljettavassa muovipussissa, josta voi ottaa tarvitsemansa määrän.
Jos on glutkuongelma, niin puhtaita maissitortillojankin on saatavilla.

Käytän yleensä niitä pienempiä versioita vehnätortilloista, mutta isot menevät yhtä hyvin, jos on sopiva pannu.

Näihin voi laittaa minkä tahansa lempitäytteen, kunhan muistaa käyttää jotakin joka "liimaa" lätyt toisiinsa.

Kahdelle sopiva setti

  • 4 pientä pehmeää vehnätortillaa (voivat olla vielä jäässä)
  • 40 g suosikkijuustoasi ohuina siivuina. Port salut -tyyppinen toimii esimerkiksi oikein hyvin
  • tuoretta basilikaa, julienne
  • 8 siivua parmankinkkua, kinkkua, salamia tai mitä kaapissa on
  • pala punaista paprikaa ohuina siivuina
  • 2-3 rkl sinihomejuustoa murustettuna
  • kevätsipulia tai makeaa sipulia ohuen ohuina siivuina
  • Makeaa chilikastiketta ja chilisiivuja tarjolle.

Valmistele kaikki täytteet sopiviksi paloiksi/siivuiksi pannuun laitettavaksi. Kesädilla tehdään kerralla, eikä aikaa silppuamiseen ole, kun pannu on tulilla.

Laita pannu ilman rasvaa kohtuulämmölle ja sille ensimmäinen läpyskä. Kuorruta ensimmäinen kerros kinkulla, paprikalla ja juustolla, mutta maltilla. Ei liikaa yhteen kerrokseen.

Laita toinen tortilla edellisen päälle ja paina ja pyörittele rohkeasti läpyskää kämmenellä, kunnes pohjimmainen lettu on saanut kauniin värin ja lämpö alkaa tuntua kämmenessä. Käännä tekele lastan ja kämmenen avulla ympäri ja laita uusi kerros täytteitä kuumalle paistuneelle puolelle. Uusi tortilla täytteiden päälle ja jälleen kämmenellä painaen ja pyöritellen saat kerrokset liimattua yhteen. Käännä ja täytä vielä kerran samalla metodilla.
Periaatteessa tästä voi tehdä vaikka miten monikerroksisen, mutta neljä on yleensä ihan hyvä setti.

Nosta valmis kesädilla leikkuulaudalle ja leikkaa joko neljään tai kuuteen osaan. Pitsaleikkuri on muuten tässä oiva apuväline.

Laita tarjolle makean chikastikkeen ja basilikan kanssa.



Kuten sanottu omat lempitäytteet löytyvät ja perusideaa on todella helppo varioida. Maistuu muuten lapsillekin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kokeile ja kommentoi!