Twiittejä käyttäjältä @PaiviLaaksomies

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Kohtuuhyvä salsa!

Chili- tomaattisalsa 


2 l kypsiä tomaatteja kaltattuna, pilkottuna ja valutettuna
6 dl sipulia pilkottuna 
4 dl vihreää paprikaa pilkottuna
3 dl jalapeno- tai muita chilejä siemenineen pilkottuna
8 valkosipulinkynttä
2 tl fenkolinsiemeniä
2 tl mustapippuria
2 rkl suolaa
1 dl muscovadosokeria
1 dl etikkaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl dl tomaattipyrettä
1/2 sitruunan mehu
kourallinen korianteria ja lehtipersiljaa

Pilko kaikki ainekset haluamaasi kokoon, sekoita ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Keittele rauhassa noin 10 minuuttia, purkita ja sulje. 
Viimeistele suljetut purkit vesihauteessa 100 asteisessa uunissa,  10 minuuttia tai vaihtoehtoisesti höyryuunissa 10 minuuttia.

Tämä on keskivahva salsa, joten chilin määrää vaihtelemalla saat vahvempaa tai miedompaa. 

Alkuperäisessä Darlenen (serkun pojan vaimo Kanaattassa) salsassa ei ollut sitruunamehua eikä yrttejä, mutta itse kaipasin lisää syvyyttä ja hapokkuutta, joten sävelsin hiukan. Mielestäni tietenkin reseptin eduksi. 

Reseptistä tulee noin 3 litraa salsaa ja peittoaa kyllä kaupan versiot.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kokeile ja kommentoi!