Twiittejä käyttäjältä @PaiviLaaksomies

maanantai 20. toukokuuta 2013

Sunnuntaipäivän helppo kahviherkku - Mini-Pavlovat

Kaksi varmaa päiväkahvin pelastajaa: pannukakku ja marenkihässäkkä. Molempiin yleensä löytyy ainekset. No, ainakin pannariin.
Rakastan Pavlovaa ihan millä kokoonpanolla tahansa. Jos ei löydy hienoja kokonaisia marenkipesiä täytettäväksi niin ainahan siitä voi tehdä Eton Mess -version.


Marinoituja mansikoita, paahdettuja mantelilastuja ja minttua.













En ole varsinaisesti jälkiruokaekspertti kuten Yleisö, joka varmasti tietäisi onko näillä kahdella on muitakin eroja. Luulisin että EM:iin kuuluvat oleellisesti tuoreet mansikat.
Kuvien annokset syntyivät Stockalta hankituista ihanista valmismarengeista, mutta useimmiten teen marengit itse, sillä valkuaisia jää aina jostakin yli ja omatekemät ovat paljon parempia kuin kaupan perusversiot. Ne säilyvät mainiosti pitkäänkin isossa lasipurkissa tai tiiviissä keksirasiassa. Marenkeja kannattaa olla aina hätävarana.

Pavlovaan sopivat mitkä tahansa marjat ja hedelmät, mutta kannattaa muistaa, että marengin makeus ja kerman täyteläisyys kaipaa jotakin raikasta ja hapokastakin kontrastiksi. Esimerkiksi herukat ja raparperi toimivat erinomaisesti.

Tämän sunnuntain Mini-Pavlovissa oli pohjalla pienen kämmenen kokoinen marenkipesä, noin 1,5dl kermavaahtoa ja saman verran kypsää mangoa. Hapoksi yksi passionhedelmä annosta kohti. Lisäksi isohkoina murusina kerman ja hedelmien sekaan ylimääräistä marenkia. Kerma kannattaa maustaa sokerilla hyvin varovaisesti tai ei lainkaan, sillä marengin makeus yleensä riittää.

Muutamassa minuutissa syntyy herkullinen jälkiruoka tai kahvin seuralainen.

Pavlova, iso tai pieni, kannattaa aina tehdä viime tipassa, sillä marenki pehmenee nopeasti. Hyvää se on pehmeänäkin, mutta rakenteen vartiaatiot ja ulkonäkö hiukan kärsivät.  Joskus olen sivellyt marenkipohjan valkosuklaalla, joka mukavasti eristää marengin marjojen ja kerman kosteudesta. Näin marenkikakku voidaan tehdä hiukan ennen tarjoilua sen liiemmin kärsimättä.

Äitienpäivän iso marenkikakku sisälsi tuoreita mansikoita, pari ropeellista pensasmustikoita ja myös passionhedelmää. Koristeena mansikoita ja ananaskirsikoita. Sekin toimi hyvin ja näytti paljon suurempitöiseltä, kuin olikaan. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kokeile ja kommentoi!