Twiittejä käyttäjältä @PaiviLaaksomies

maanantai 31. maaliskuuta 2014

Keltaista kanaa - hulluna kurkumaan!

Valitan epätarkkaa kuvaa.
Meidän perheessä(mme) on asioilla tietty järjestys. Ensin kysyn kohderyhmältä mitä hän haluaa syödä ja yritän sitten toteuttaa hänen visionsa parhaani mukaan. Aina se tosin ei toimi, kun oma visioni ylittää (hänen mielestää jyrää)hänen toiveensa.
Eilen se toteutui ehkä parhaalla mahdollisella tavalla, sillä lopputuos oli molempien mieleen ja visiokin toteutui.













No alku oli hiukan hämmentävä, kun Jaskan ruokatoive oli "keltaista kanaa". Kun yritin udella mitä ihmettä hän tarkoittaa keltaisella kanalla, en oikein saanut vastausta. " Minulla on vain sellainen mielikuva, että haluaisin jotakin keltaista kanaa".

No mikäs siinä. Muistin ostaneeni jokin aika sitten tuoretta kurkumaa, kun sitä kaupassa osui silmiini. Normaalisti olen käyttänyt sitä vain aasialaiseen ruokaan (curryt yms.), mutta olen monasti miettinyt mahdollisia muitakin soveltamisalueita. En vain ole saanut aikaiseksi. Tuore kurkumahan on ihan mielettömän ihana; appelsiinisen aromaattinen tuoksu ja mahtava lempeällä tavalla mausteinen jälkimaku. Puhumattakaan ihanasta keltaisesta väristä (joka muuten värjää sormet ja kielen yhtä tehokkaasti kuin punajuurikin). Tuoreesta kurkumasta puuttuu lisäksi tyystin kurkumajauheen karvaus.

Kaiken tämän lisäksi se on yksi maailman terveysvaikutteisimmista kasveista. Ei ole sellaista tautia, jota kurkuma ei parantaisi syövästä diabetekseen ja ilmavaivoista maksasairauksiin. Saattaa auttaa rahapulaankin - ei voi tietää.

Jaskan keltainen kana.

Parmesania ja kurkumaa!

2 puhdistettua ja kuivattua kanafilettä
2 tl vehnäjauhoa
1 kananmunan valkuainen
suolaa
pippuria
20 g parmesania raasteena
2 pikkusormen kokoista kurkumanjuurta raastettuna
tuoretta timjamia silputtuna

Oliiviöljyä paistamiseen

Raasta parmesan ja kurkuma samaan kulhoon. Sekoittele ne varovasti, niin että muodostuu ihanan keltainen yhdistelmä. Voit lisätä suolan, pippurin  ja timjamin samaan seokseen.

Puhdista ja kuivaa kanafileet. Hakkaa kevyesti kahden kelmun välissä vain hiukan ohuemmaksi, niin saat tasaisemman paistotuloksen. Jauhota fileet kevyesti ja ravista ylimääräinen jauho pois. Tarkoitus on vain saada mahdollisimman ohut tarttumapinta.

Käytä kanafileet valkuaisessa (ohuesti) ja painele sitten kanafileet kurkuma-parmesanseoksessa molemmin puolin. Jos sinulla on hyvä pannu, rasvaa ei välttämättä tarvita, mutta hyvä oliiviöljy kruunaa kyllä tämänkin. Paista maltillisella lämmöllä, kunnes kana on kypsä mutta mehevä.

Itse tarjosin Keltaisen kanan Caesarsalaatin ja muutaman valkoisen parsan kera.
Ei huono!

P.S.Tein muuten tästä innostuneena toisenkin version, joka oli ainakin yhtä hyvä. Mutta siitä tuonnempana.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kokeile ja kommentoi!