Twiittejä käyttäjältä @PaiviLaaksomies

keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Mojito - aina löytyy hyvä syy!




Keittiöpuutarhan minttu rehottaa häpeämättömästi ja etenee puutarhassa kuin hunni Attila; käyttää maan ja siirtyy valloittajan
elkein eteenpäin. Harva kasvi pystyy pistämään vastaan sen invaasiolle. Sitä täytyy siis käyttää. Hyvä aasinsilta siirtyä mojitomoodiin vaikka helteet vielä ovatkin edessäpäin. Siis mojitoja juhannuksen juhlijoille uudella vinkkelillä!

No viinakaapissa ei ollut cachaçaa, mutta olipa vietnamilaista pontikkaa, joka tuoksusta päätellen hyvinkin voi kompensoida alkuperäisen. Sen verran kauan se kaapissa on lymynnyt, ettei sitä kukaan kaipaa, vaikka kokeilu ei olisikaan menestys. 

Siispä 

8 kaunista tasaista limettiä
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
1dl limetin mehua

pari reilua oksaa minttua
1,2 dl sopivaa viinaa
8 liivatetta

Leikkaa limetit pitkittäin kahtia ja poista hedelmäliha terävällä veitsellä. Jos laatikosta löytyy terästä taivutettu hedelmäveitsi, hyvä, mutta terävä pieni veitsi toimii aivan yhtä hyvin. Varo kuitenkin puhkaisemasta kuorta. Kuoriin voi jättää hiukan hedelmälihaa raikastamaan suutuntumaa. 

Asettele tyhjät puolikkaat sopivan kokoiseen astiaan, niin etteivät pääse liiemmin horjumaan, kun kaadat niihin hyytelön. 

Laita viivatteet likomaan kylmää veteen. Mittaa pieneen kattilaan vesi ja sokeri mintunoksien kera ja kuumenna kunnes sokeri on sulanut. Puristele mintuista neste ja poista sokeriliemestä. Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita kuumaan sokeriliemeen. Lisää limetin mehu ja viinakset ja sekoita jälleen. 

Silppua hiukan tuoretta minttua limettikuppeihin ja annostele nektari kuoriin. Vie kylmään kunnes ovat täysin hyytyneet ja viileitä.

Kun mojitot ovat hyytyneet leikkaa limetinpuolikkaat keskeltä pitkittän halki hyvin terävällä veitsellä. Kostuta veitsen terä ja halkaise ensin hyytelö ja vasta sitten varovasti limen kuori.
Aseta tarjolle kauniille lautaselle ja koristele tuoreella mintunoksalla. 

Näistä tuli oikeastaan aika hauskoja. Makeahko hyytelö raikastuu limen hapokkuudesta. Helppo resepti, jos limettien kaivertamista ei lasketa. 





























P.S. Jaa ylijäävä mojitoneste kauniisiin jälkiruokamaljoihin ja nauti sopivana hetkenä vaikkapa jälkiruokana limettisiivun kera.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kokeile ja kommentoi!