Twiittejä käyttäjältä @PaiviLaaksomies

maanantai 11. helmikuuta 2013

Lottoa 1984 - banaanikakku huoltotiimin virkistykseksi

Luottokakku menneiltä vuosikymmeniltä on kirjoitettuna lottokuponkikuoren taakse. Selvittääkseni kuoren ja siis kakkureseptin iän, oli pakkoa avata kuori kaikkien vuosien jälkeen. Sisällä oli kaksi tyhjää lottokuponkia ja Veikkauksen mainos. Hinnat olivat alkaen 1.4. 1984 ja Lotossa oli 37 numeroa, joten kauan on kakkua tehty. Oikeastaan aina, kun banaanit uhkaavat menna roskiin kärsineen näköisinä.

Timantin huoltotiimimme energian lähteeksi tarkoitetut banaanit olivat menossa roskiin ja pakkohan ne oli pelastaa. Lottokuori kehiin.
Tässä resepti:

Banaani-maustekakku (200º/noin tunti)

150g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl neilikkaa
2 tl kanelia
4-5 ylikypsää banaania
2 dl rusinoita

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen muna-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja survo banaanit. Lisää vuoroin kuivia ja banaanisosetta taikinaan vähän kerrallaan.


Pikkukakku nurinperin jäähtymässä. 
Voitele kaksi pientä tai yksi iso kakkuvuoka. Jätä noin pari senttiä kohoamisen varaa ja paiskaa uuniin. Kokeile kakun kypsyys paksuimmasta kohdasta tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, vaan tulee kuivana ulos, on kakku kypsä. Kakun tulee olla kostea ja mehevä, joten ei kannata varmistella liikaa.




2 kommenttia :

  1. Banaanikakku testattu, onnistui oikein hyvin glutkujauhoistakin. Koska olen aina inhonnut rusinoita pullassa ja maksalaatikossakin niin pilkoin rusinat jauhojen joukkoon ja sattumat olivat näin juuri sopivia.Kakku on riittävän makea minullekin ja tuoksu oli ihanan mausteinen.Banaanit tosin ostin vasta eilen, valitsin kaikkein kypsempiä ja yön yli muovipussissa niistä tuli jo vähän tummuneita ja lötköjä, joten sopivat hyvin kakkuun.Tätä teen varmasti toistekkin.

    VastaaPoista
  2. Loistojuttu. Itse en ole oikeastaan kuivakakkutyyppiä, mutta tämä uppoaa helposti kahvin kera. Sitäpaitsi säilyy tosi hyvin.

    VastaaPoista

Kokeile ja kommentoi!