Timantin huoltotiimimme energian lähteeksi tarkoitetut banaanit olivat menossa roskiin ja pakkohan ne oli pelastaa. Lottokuori kehiin.
Tässä resepti:
Banaani-maustekakku (200º/noin tunti)
150g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl neilikkaa
2 tl kanelia
4-5 ylikypsää banaania
2 dl rusinoita
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen muna-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja survo banaanit. Lisää vuoroin kuivia ja banaanisosetta taikinaan vähän kerrallaan.
Pikkukakku nurinperin jäähtymässä. |
Banaanikakku testattu, onnistui oikein hyvin glutkujauhoistakin. Koska olen aina inhonnut rusinoita pullassa ja maksalaatikossakin niin pilkoin rusinat jauhojen joukkoon ja sattumat olivat näin juuri sopivia.Kakku on riittävän makea minullekin ja tuoksu oli ihanan mausteinen.Banaanit tosin ostin vasta eilen, valitsin kaikkein kypsempiä ja yön yli muovipussissa niistä tuli jo vähän tummuneita ja lötköjä, joten sopivat hyvin kakkuun.Tätä teen varmasti toistekkin.
VastaaPoistaLoistojuttu. Itse en ole oikeastaan kuivakakkutyyppiä, mutta tämä uppoaa helposti kahvin kera. Sitäpaitsi säilyy tosi hyvin.
VastaaPoista