Twiittejä käyttäjältä @PaiviLaaksomies

tiistai 25. kesäkuuta 2013

Tsingiskanaa - pannussa, parilalla tai grillissä!

Kanaa, riisiä ja wokattuja vihanneksia

Alunperin ajatus tähän syntyi entisen BBC Food channelin ruokaohjelmasta. Kiinalainen Ching-He Huang kokkaili poikaystävälleen naudan ulkofileestä pihviä maustaen sen tosi vahvasti kiinalaisella Five-Spice jauheella. Itselläni on kyseinen mauste tuulettunut maustekaapissa aika pitkään enkä oikein ole löytänyt sille oikeaa paikkaa ruoanlaitossa. Sen vahva aniksen aromi ei sovi kaikille.
Koska nautaa ei ollut kaapissa ajattelin kokeilla kananfileillä mausteiden toimivuutta.  Toimi kuin junan vessa.

Tämä ei ole varsinaisesti tulinen, mutta silti aikä päällekäypä sekoitus, joten tästä joko tykkää tai sitten ei. Kohderyhmä tykkää. Sama pikamarinadi sopii possulle, kanalle ja naudalle, joskaan nauta meillä ei niskaansa tätä saa.

Tsingiskanaa kahdelle

2 kanafilettä
1 rkl mustapippuria
1 rkl 5-spicea
3 rkl kasvisöljyä
1,5 dl hyvää soijakastiketta
1,5 rkl fariinisokeria
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl sitruunamehua
(hiukan suolaa jos tarpeen) 

Makuja korostaa mukavasti thaibasilika, mutta muukin yrtti käy tarjolle.

Laita kanafileet kulhoon ja kaikki mausteet perään. Seos on sen verran tiukka, että fileet voi paistaa heti. Jos käytät pannua, paista keskilämmöllä ja lisää lientä aina, jos näyttää kuivalta. Kun fileissä on kiva väri ja kana on kypsää lisää loppu marinointiliemi, jotta se kuumenee mukavasti. Viipaloi filee annospaloiksi ja tarjoa vaikka riisin kera. Liruta loppu kastike kanan ja riisin päälle.




Lisäytyä saa riisietikassa lepostelevista pikkuchileistä.
Parilalla ja grillissä kypsennettäessä käytän fileitä pari kertaa paistumisen aikana marinadissa, jotta se kunnolla karamelisoi pinnan. Grilli ja parilaversio saa meillä usein alle paahdetun maalaisleipäviipaleen, jonka päällä on viipale grillattua munakoisoa (oliiviöljyä ja valkosipulia). Kypsä kanafile viipaloituna munakoison päälle ja purilainen on valmis nautittavaksi vaikka käsin.  



1 kommentti :

  1. Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?:)

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista

Kokeile ja kommentoi!