Twiittejä käyttäjältä @PaiviLaaksomies

maanantai 4. helmikuuta 2013

Maanantai-illan sallittu synti eli avocado-lohisalaatti

Tähän perusherkkuun ei kohderyhmä (Jaska) koskaan kyllästy.  Samantyyppisiä reseptejä on lehdet pullollaan, ja suurin osa toimii. Tämä toimii meillä:

Lohi-avocadosalaatti kahdelle (reilu annos)

2 kypsää avocadoa
1 limetin tai sitruunan mehu
n. 300g lämminsavulohta
n. 100g (1/2 pussia) isoja katkarapuja
Kourallinen kirsikkatomaatteja
Jotain napakan makuista salaattia - rucola ja endiivi ovat optimaalisia, mutta jäävuorisalaatti ja muutkin toimivat
Tilliä tai muita tuoreita yrttejä
Sormisuolaa ja mustapippuria

Tee salaatit suoraan lautasille, niin saat kokonaisuuden ehyenä tarjolle. Avocado ei pidä turhasta vellaamisesta (kihniölöinen termi, joka tarkoittaa liikakäsittelyä) 
Ota lohi huoneenlämpöön mielellään tuntia ennen kasaamista, jotta se ehtii hieman pehmetä ja luovuttaa makunsa suosiolla. Halkaise avocadot, käännä ja irrota puolikkaat toisistaan. Pidä  kivipuolen puolikasta kämmenelläsi,napauta kiveä veitsen teräpuolella, käännä ja poista kivi. Kuutioi puolikaat suoraan kuoreen ja purista kevyesti, jolloin kuutiot hieman irtoavat toisistaan ja valuta reilusti sitrusmehua päälle.Näin mehu valelee kuutiot jo kuoressaan joka puolelta, eikä tummuminen pääsee pilaamaan esteettistä vaikutelmaa.

Paloittele tai revi valitsemasi puhdas salaatti lautasten pohjalle linnunpesäksi. Koverra avocadot ruokalusikalla suoraan salaattipesään ja purista lisää sitrusmehua, jotta avocado on saanut kauttaaltaan kirpakan mehukylvyn. Ripottele sormisuolaa ja mustapippuria rohkeasti avocadoille.
Asettele reiluja lohenpaloja salaatin päälle. Lisää kourallinen tilliä ja asettele kirsikkatomaatit kauniisti annokselle. Lisää mielellään vielä hiukan kohmeiset katkaravut annokseen ja olet valmis.


Jos olet balsamicon ystävä, pieni pirskottelu tummalla ei ole haitaksi, mutta ei myöskään välttämättömyys. Lautasen reunalle vielä sitruunan- tai limetinlohko ja reilu pala rapeakuorista maalaisleipää tai patonkia.

3 kommenttia :

  1. Nyt pitäisi kommentoinnin onnistua.

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköinen salaatti, kokeilen heti tänään, saisikos vielä tattariblinien reseptin. Kiitos

    VastaaPoista
  3. Tulossa on, mutta valitettavasti ilman kuvia. Tosin kaikkihan tietävät miltä blinit näyttävät.

    VastaaPoista

Kokeile ja kommentoi!