Twiittejä käyttäjältä @PaiviLaaksomies

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Tattariblinit eli glutkuversio Yleisön pyynnöstä

Yleisö on edelleenkin yksikössä, joten kirjoitan sen erisnimenomaisesti isolla kirjaimella.

Blinit on vähän kuin pannukakku - voi hyvin säätää ja hyvä tulee.
(resepti on neljälle alkupalaksi/ehkä noin 10 bliniä)


4 dl piimää tai maustamatonta jugurttia (turkkilainen tai kreikkalainen käy loistavasti)
25g tuoretta hiivaa
2,5 dl tattarijauhoja
2 tl sokeria
1 keltuainen
1 valkuainen kovaksi vatkattuna
1,5 tl suolaa
1,5dl kermaa
1dl (vajaa) kuohuviiniä tai vissyä (voi lorauttaa myös kossua tai olutta)

Kuumenna jugurtti kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva, siivilöidyt jauhot ja sokeri. Peittele astia kelmulla ja anna kohota mielellään vähintään 2 tuntia.

Lisää kohonneeseen taikinaan keltuainen, suola, ja kuuma kerma. Tässä vaiheessa taikinalle on eduksi kohota vielä muutaman tunnin, mutta toimii kyllä vaikka paistat saman tien. 
Kun ryhdyt paistamaan taittele sekaan kovaksi vatkattu  valkuaisvaahto ja skumppa/vissy/kossu/olut.

Se kuinka paljon haluat käyttää paistossa voita on ihan omantunnon kysymys. Makuasia myöskin. Paistolämpötila ei ole makuasia. Blinit pitää paistaa maltillisessa, mutta kohtuullisessa lämmössä, jotta ne kohoavat, kypsyvät sisältä ja saavat ihanan rapean pinnan, kuten Delia Smithin crumpetit aikoinaan (herkkua muuten).

Emännän tai isännän mukavuudenhalusta on kiinni, saavatko aterioitsijat lautaselleen aina kuumana tirisevän blinin, vai onko pöydässä mukava keko lätkiä ja lisukkeita, jolloin paistajakin voi nauttia seurustelusta kokonaisvaltaisemmin. Ruokanipot eivät edes harkitse moista kerettiläisyyttä, mutta nimeltämainitsemattoman emännän tiedetään joustaneen RUOAN KUSTANNUKSELLA nauttiakseen seurasta! Paheksumme syvästi.

Ai niin - nautitaan mieluisten lisukkeiden kera. Mäti, smetana, makea sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, savulohisörsseli ja savusilakkavaahto tietenkin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kokeile ja kommentoi!